Verdens største mesterskap

Det er ingenting som samler enorme hærskarer av mennesker til ett og samme sted som en internasjonal sportsturnering, være det seg fotball, amerikansk fotball, ishockey, basketball eller en større OL-gren.Hvert fjerde år er det fotball-VM, og da samles så å si hele verden for å følge med. Landslag fra alle kontinenter deltar, og landet som arrangerer turneringen opplever turisme som aldri før. Har vi ikke anledning til å reise over til der VM foregår, ser vi heller kampene hjemmefra sammen med andre. VM er såpass storartet at vi gleder oss til neste gang så snart nåværende turnering er over.

Super Bowl

Super Bowl går av stabelen hvert eneste år, og er det store høydepunktet i NFL. Her spiller vinneren av NFLs to avdelinger, National Football Conference (NFC) og American Football Conference (AFC). Super Bowl og NFL er så amerikansk som det får blitt, men det betyr ikke at den amerikanske fotballen ikke har tilhengere i andre land. Stadig flere nordmenn har fått øynene opp for denne fantastiske sporten, og anmoder TV-kanalene om å sende mesterskapskampen. Mange har egne favorittlag og går til innkjøp av drakter og andre ting med lagets logo på. Det er her Supporters Place kommer inn, hvor du kan kjøpe produkter fra samtlige NFL-lag.

De olympiske leker

Det går ikke an å snakke om store idrettskonkurranser uten å nevne OL. Akkurat som ved fotball-VM får OL mennesker fra hele verden til å samle seg for å følge med i de ulike konkurransene. Vi skiller mellom sommer- og vinter-OL, og begge går av stabelen hvert fjerde år. Både om sommeren og vinteren konkurreres det innen et hav av forskjellige sporter. Lekene har sin opprinnelse i det gamle Hellas, og i forbindelse med turneringen gjøres det en del ritualer, som tenningen av den olympiske ild, i tillegg til åpnings- og avslutningsseremoniene. De olympiske ringene ble først tegnet i 1913.