Med stor interesse for NFL

Om du er fotball- eller bare generelt sportsinteressert er sjansen stor for at du vet hva NFL er. Forkortelsen gir assosiasjoner til utendørs amerikanske fotball og med rette. NFL er den største fotballturneringen i statene. Hva med en biltur i statene samtidig med en NFL-kamp og Super Bowl? Med chips i den ene hånden og foamfinger i den andre vil du både oppleve amerikansk kultur og fotballkultur under en kamp.

Raske NFL-fakta

NFL holder det høyeste nivået av fotball i verden, er en av de fire største fotball-ligaene i Nord-Amerika og den mest velstående turneringen omsetningsvis. Eventyret varer i 18 uker fra September til Januar hvor finalen og sluttspillet utgjør Super Bowl, et av de største sportsarrangementene i verden. NFL er et oddsspill og 32 lag spiller i NFL for tiden. New England Patriots er nåværende mester og antall spillere på et lag er 11. Av de 14 første lagene fra 1920 er det to som fortsatt eksisterer: Chicago Bears og Arizona Cardinals.

Amerikansk fotball-historikk

Visste du at NFL-ligaen ble stiftet 20. august 1920, at Lombardi-trofeet er oppkalt etter den legendariske treneren Vince Lombardi, samt NFL-pioner Marlin Briscoe? Med tiden har sporten blitt popular også i Europa, hvor flere NFL-kamper har blitt spilt i London siden 2007. Sjekk ut mer her.